понеделник, 28 февруари 2011 г.

Чай в тенджера


Здравей!
Пия си чай и си мисля за какво да говоря. Днес започвам седмица №3. Твърде е рано да коментирам колко неща са казани в този блог. Също така не ми е говорливо за празниците. Пък и днешния ден е обикновен. Ето защо с леко разбъркан мозък решавам, че ще пиша за ЧАЯ. И не, не избирам тази тема, защото няма за какво друго да пиша, а защото харесвам чай. И не, не говоря за зеления чай, а като напитката като цяло.
Добре, първо на първо знам, че чаят на картинката горе не е в тенджера както казва заглавието. Второ, пиша в зелено, защото този цвят е подходящо свеж за тази тема.
Чаят е открит преди хилядолетия, а впечатляващо все още се прави по един и същи начин. Вода, билки, чайник и работещ котлон. Може вместо котлон да си направиш истински огън с дървеното дюшаме от хола и върху него да си свариш чая, не знам. Всъщност може да използваш вместо билки - чай в пакетче, който според мое мнение не може да стане така вкусен както първият. Твое превъзходство също може вместо чайник да използва тенджера, а вместо вода - бира, но това не променя факта, че чая се прави от почти едно и също, и че е адски вкусен. Ала ако събереш всички изброени неща до сега, то ще имаш сварена бира в тенджера с няколко пакетчета чай плуващи по повърхността, а хола ти ще е запушен и без под. Хаха… След като си свариш чая можеш да го налееш в чаша. Понякога аз си слагам сламка към тази чаша, защото така ми е по-забавно и пия през нея. Предпочитам сламката да е розова. Или не, можеш да си пиеш чая направо от тенджерата.
Чаят, който пия сега е сварен в нормален жълт чайник на котлон и е направен от вода с шипки, липа и други билки. Подсладих го с малко мед. Има прекрасен вкус и аромат. Обичам си чая. Не го пия със сламка.
Всъщност това беше всичко, което успях да измисля за тази напитка. Може би тази тема не е най-добрата за говорене, уви! Превърнах цялото днешно писане в ненужно боклучесто описание и сега съм разочарована от себе си. Мисля, че за да преглътна това ще отида да си налея още една чаша с чай, защото го обичам. Дамм…
Това беше всичко от днешния Понеделник с Betutii, сварен в чаена тема. Чао!

П.С.: Честит утрешен първи март!!!

1 коментар:

  1. оня ден си купих чай с портокал и канела, защото много исках нещо с канела, а имаше портокал и канела и ябълка и канела. след дълго мислене избрах портокал и канела.

    I should have picked the other one...

    ОтговорИзтриване