събота, 11 юни 2011 г.

Иде сесия. Нямам муза. Ето песен, която се е "вбила" в главата ми all day:


понеделник, 6 юни 2011 г.

Българска музика

            Ехо!

Преди всичко, искам да ти споделя една песен:


Знам, че повечето хора не слушат така постнати песни, но ако случайно я изслушаш, то заслушай се в текста. Много ми е красив. Историята е толкова простичка и навява щастие. А нежния глас на Мими Иванова я прави красива. Докато я слушам се пренасям в това минало време, в чистотата на щастливата случка. Усещаш ли как студенината, злобата, нещастието  и всички онези лоши моменти са прогонени от тези 3-4 минутки? Тази песен ме кара да се усмихвам и да ми е леко.

Обожавам българската музика. Добре, не съм луднала по нея, но ми е супер приятно да я слушам. Когато си пусна някоя от старите български песни се чувствам сякаш се връщам във времето на мама, тати, баба и дядо. Чувствам тези стари песни като разнебитена машина на времето. А когато слушам по-новите български парчета, ми става толкова вдъхновено, защото наистина, в България мое да се направи нещо качествено. Чистата българска музика (да, дори Лили Иванова. Тихо! Жената е правила страхотна музика!) ми дава сили да творя. Чувствам, че и аз мога да направя нещо.

Мнозинството от хората не слушат българска музика. А ако случайно го правят, то обръщат внимание само на най-новите песни, а старите биват игнорирани. Често мои познати определят стара българска музика като „ужасна”. Но само се заслушай! Чуй колко верни, красиви и валидни са тези звуци. Не са ли уникални? Например „Наследство” на Диана Експрес или „Богатство” на Тангра. Такива детско чисти песни  са ми и текстовете им… Ех…

Ето линк към 500-те най-велики български песни по класация на БГ радио. В торента има много ценни екземпляри. Всъщност ще ти споделя о още една от любимите ми български песни. Чувал си я и се надявам да я изслушаш отново. Красива и чувствена е. Опитай се да вникнеш в нея:


Второ, ще ти споделя, че отново шляпах в калта, докато ме валеше пороен дъжд с гръмотевици. Смисъл, отново след последния ми Понеделник. Чувствах се прекрасно! От вкъщи чувах силна твърда музика и беше невероятно време! Обичам!

Това е всичко от мен Бетута и Понеделника ми! До 13 Юни! =))