събота, 21 април 2012 г.

It's the curse of a fangirl

    Ами аз ще се вмъкна да заместя днешната ни авторка, която нещо никаква я няма. Несериозна ни е групичката, какво да се прави.
    Ами ще обсъдя с вас това колко е зле да бъдеш фен (а още повече фенгърл). Много е тежък живота ни. Като за начало всяко едно шоу обича да слага известно количество драма, за да направи шоуто по-интересно, като Стивън Мофат например, ах този трол, той обожава да прави живота ни ад и да ни кара да си скубем косите. Драмата е нещо напълно нормално във всеки един сериал и е най-големия враг на един фен. Казвам ви, без всичката тази драма животът ни щеше да бъде много по-лесен!
   Ами шиповете (ship - short for romantic relationship)?! Те съсипват живота ни не по-малко. Първо докато се съберат, това е най-напрегнатата фаза и се преживява най-тежко, факта че героите са перфектни един за друг, но не го осъзнават просто разкъсва сърчицето на един фен като мен. Това естествено е по вина на сценаристите, i blame them for my ruined life.
   Това не са единствените неща, разбира се. Ами чакането между сезоните? Особено когато последния епизод е свършил с 'приятен' клифхангър?! Какво сме напраивли да заслужим това? Явно такава е отплатата за това, че сме верни фенове. И очевидно сме големи мазохисти, щом продължаваме да гледаме и да бъдем основната аудитория.
    Има още куп неща, които ще пропусна да спомена, защото това е набързо написан пост, колкото да отбием номера, извиняваме се за което, ако разполагахме с повече време .. ама нямаме. Та .. мразя сериалите, които обичам, защото правят живота ми нещастен, освен прекрасните изживявания. Love-hate relationship, I know.

петък, 20 април 2012 г.

Със закъснение и спонтанно замествам днешния писач, който ни отеба.














И ако това не ви стига ви предлагам най-якото нещо в света, в интернет и във вселената ЕВЪР

четвъртък, 19 април 2012 г.

Всъщност много отдавна спрях да гледам филми. Започнах все повече сериали. Не, че съм някоя бабка, обичаща сапунки, но на моменти те са ми по-смислени и интереси от продукциите, които излизат по кината. Обичам да ходя на кино. Ходя на кино само на заглавия, които са ми станали интересни още от трейлъра. Топ 5 е на филмите, които съм гледала ш близкото минало и ми харесаха. Ако сте ги шивдали, сори. ако сте ги  гледали сори. Ако сте ги  гледали и са ши изкефили, гледайте ги пак! Ако не сте..е това мове само да ме радва.

1. 13.

Филмче от 2010 година. С участието на Джейсън Стейтъм (нужно ли е да казвам колко мнофо ме кефи този мъж). Та историята е за едно момче, чието семейство трябва да ипотекира къщата си, за да плати болничните разходи за лечението на баща му. И както се сещате остават без пукната пара. Главният герой (Vince Ferro) работи като електротехник в къщата на баровец, който един ден получава тайствен плик, за който споделя, че ще спечели ужасно много пари, но накрая се самоубива и момъкът решава да се възползва от ситуацията и да използва плика за себе си, с цел да помогне на семейството си. Каква всъщност е тази финансова сделка и какво се случва няма да ви кажа...В IMDB оценката му е 6, но според мен си е заслужава 9 (заради развръзката). Ето и трейлър към филма:


2. Животът на Дейвид Гейл ("The life of David Gale")
Филче от 2003 година. Д-р Дейвид Гейл (Кевин Спейси) е професор по философия в университета на Тексас, яростен борец против смъртното наказание. По  злощастно стечение на обстоятелства той е обвинен, а после и осъден за изнасилването и убийството на негова колежка.  Журналистката Битси Блум (Кейт Уинслет ) отива в Тексас да вземе интервю от осъдения на смърт няколко дни преди присъдата да бъде приведена в изпълнение. Тя не очаква сензация, но при срещата с Д-р Гейл осъзнава, че това интервю може да се превърне в повратна точка както на кариерата и, така и на целия и по-нататъшен живот. Чрез серия от реминисценции и премествания назад и напред във времето майсторът на жанра – режисьорът Алън Паркър ни държи в напрежение, като същевременно представя за размисъл злободневни и животрептящи проблеми от нашето съвремие. Оценка в IMDB 7.3.



3. Вендета ("Seeking Justice")
Филм от 2011-та , с участието на Никълъс Кейдж. След като красива жена е нападната от непознат, съпругат й е твърдо решен сам да се заеме със случая, вместо да предостави информация на полицията. За целта той наема местна групировка, която да разнищи случилото се.Поучителен, интересен от началото до края. (лично мнение). Оценка в IMDB 6.1.



4. Агенти на съдбата ("The Adjustment Bureau")
Филм от 2011, с участието на Мат Деймън и Емили Блънт. Амбициозния политик Дейвид Норис  среща красивата балерина Елис Селас, жена  като никоя която е познавал. Точно когато осъзнава, че се влюбва в нея, мистериозна организация решава, че двамата не трябва да бъдат заедно. Дейвид е изправен срещу самите агенти на Съдбата – хората от Бюрото по Нагаждане, които ще направят всичко по силите си, за да държат влюбените разделени. В лицето на малкия шанс, Дейвид или трябва да забрави за нея и да приеме (пред)определения си път, или да рискува всичко, за да прекърши Съдбата и да бъде с Елис. Оценка в IMDB 7.1

5. Куриерът ("The Courier")
Филм от 2011 с Мики Рурк.  Той е куриер. Най-добрият. Всички търсят услугите му, защото е точен и не задава въпроси. Но сега има 60 часа, за да достави мистериозно куфарче на човек, когото никой не успява да открие и животът на близките му хора е заложен на карта, ако доставката се провали. Рутинната на пръв поглед работа се превръща в истински ад, когато ... Оценка в IMDB 4.4 (не много обективна според мен.)

сряда, 18 април 2012 г.

Stuff worth watching (and if you don't I'll kill you)

    Здравейте отново. Вашата мис петък, вече не е петък. Което е жалко .. вече няма да мога да започвам поста си с it's Friday, Friday, getting down on Friday ... Ех, такъв е живота, какво да го правиш. Та, вече сте разбрали за нашия мейк оувър. Малко като в Дневиницте на принцесата, блога стана от обикновен тийнейджър в принц. Както и да е, нека се върнем на днешната тема - checking shit out, демек ще ви предлагаме нашето мнение относно различни неща, които на нас са ни направили впчатление. 
    Аз имам честта да открия рубриката. А какъв по-добър начин от Пол Макартни? Извинявам се, СЪР Пол Макартни. Все пак да забравиш 'сър' на г-н Макартни е като да забравиш 'капитан' на Джак Спароу. Та ще ви говоря за 'My Valentine' или по-точно за клипа. Сигурна съм, че Disenchanted ще го хареса, защото е доста артистичен, а и доста успокояващ според мен (а и .. Джони Деп). До колкото знам клипа има няколко версии, аз ще обсъдя тази с Джони и Натали заедно. От една страна имаме песента, която е найстина страхотно творение, но честно казано не съм и очаквала нещо по-малко. Лично на мен ми действа доста успокояващо и релаксиращо, а на мен рядко песни ми действат така. А клипа, ох клипа е страхотно творение на изкуството. До някъде може би съм пристрастна, защото обожавам и Натали Портман и Джони Деп, но дори и да не имам в предвид тяхното присъствие, клипа пак е зашеметяващ. Самата му идея, макар и семпла носи много емоции. А не ни ли трябва точно това в нашето забързано ежедневие - една простичка песен с прост клип? Може би точно това я прави толкова специална. Така че give it a shot.



    А, не, не си мислете, че ще се измъкнете само с едно ревю, все пак трябва да се пореванширам малко. Ако ме искате де? Всъщност кой ви пита (шегувам се, разбира се). Чудех се на кой точно филм да направя резюме, защото не може да са две песни. Да, де, то може, просто аз не искам, обичам разнообразие що се отнася до подобни постове. 



    Та да се върнем на филма, който избрах. Криси ще бъде много доволна от избора ми, сигурна съм. Името е 'My Name is Khan' и е смесица между Боливуд и Холивуд. Какво ще рече смесица? Ами филма по принцип е от Боливуд, но е сниман в САЩ, а и ги няма песните и танците, характерни за индийците. Естествено главният актьор е не кой да е, а Шарук Кахн. Тук е мястото да вметна, че освен невероятно секси, той е и изключителен актьор, ролята му в 'Моето име е Кхан' категорично потвърждава тезата ми. Може би за мен имаше доста голямо осъзнаване на неговия талант поради факта, че преди това го бях гледала в романтични комедии, а не в подобна драматична, но невероятна роля. На кратко става въпрос за Ризван Кахн, който е родом от Индия и е мюсюлманин, също така страда от форма на аутизъм. В началото се разказва историята му като дете, след като пораства и майка му умира той заминава за САЩ, където се запознава с Мандира. След серия прекрасни и наистина сладки моменти, защото Шарук играе невъобразимо добре, двамата се женят. Мандира пък има син от предишния си брак. Всичко това се случва преди 11 септември 2001. След траурната дата всичко се променя не само за семейството, но и за обществото като цяло. Следва драматично развитие и Ризван поема на куест с едничката цел да се срещне с президента и да му каже 'Mr. President, my name is Khan and I'm not a terrorist'. От тук нататък нещата стават наистина трогателни, поне за мен. Този филм ме накара да си възвърна вярата в хората, или поне в част от тях. И смятам, че този персонаж, болен от аутизъм, е пример за това, което ние трябва да се стремим да бъдем. Ще ви сложа и трейлър, но задължително изгледайте филм, заслужава си. Със сигурност е по-трогателен от бози като Тетрадката или Титаник. 


Надявам се да сте харесали моята сряда. Ще се видим във вторник с 5 страхотни песни. А можете да сте сигурни, че ще са страхотни, защото ще са моите 5. Междувременно изгледайте клипа и филма, няма да бъдете разочаровани, сигурна съм. И ви пожелавам една прекрасна седмица. Ciao hatters.


вторник, 17 април 2012 г.

5 ушоргазма за теб

*Le wild безполезно момче appears*
Ха добра вечер! (нищо, че още е светло, big deal)
Достатъчно с лиричните отклонения!


Днес на вашето внимание шъ имъ топ 5 песни по МОЙТЕ критерий! А тях няма да ги разберете, за да се чудите аджеба по к’ъв начин съм ги подредил. Хъ-хъ. Ама защо 5... :( Топ 100 по-бива, ама ще отнеме хиляда + една нощи. Беше  трудна подредба!
So, на вашето внимание:

Номер 5:

Coldplay - Paradise

COLDPLAY FTW! Също има слончета. Напомнят ми за Дъмбо (ех, детство мооое).

Номер 4:

James Brown - I feel good

Има нещо необяснимо в гласа на мистър Браун... Всеки път като я чуя И ЗАПОЧВАМ ДА СИ ТАНЦУВАМ И ПЕЯ (без значение от мястото!). Хората ме гледат странно, meh - like I care!

Номер 3:

Maroon 5 - Moves like jagger ft Christina Aguilera

Просто защото имам уникални спомени на тези песен :3 Пък има Кристина Агилера и Адам Левин, oh what a combo! I'VE GOT THE MOOOOOOVES LIKE JAGGER!!!

Номер 2:

Adam Gontier - Wicked game

Един от малкото кавъри, които ми харесват в пъти, ама В ПЪТИ повече от оригинала! Плюс това Адам има неземен глас.

Номер 1:

Led Zeppelin - Stairway to Heaven

За мен това е вечната номер 1 песен!

Ха дано ви е харесала класацията, ако не - enjoy this:


понеделник, 16 април 2012 г.

новините в понеделник вечер

Не знам защо се бутах да започна с понеделник, деня на новините в новия свят на блога ни. Не следя новините, независимо дали са световни, политически или светски. Ако нещо ме интересува, ще го прочета из неновинарските сайтове или ще ми бъде казано от хора, които знаят от какво се интересувам.
Затова нека видим моите новини
Новините на Disenchanted, на която не й пука особено какво се случва всеки ден по света, защото мрази хора и е егоцентрична и живееща в златен западен рай:

- Новина номер едно тази седмица е разбира се новата същност на блога ни. Миналата седмица предложих във форума да изтрием старите публикации, защото се опитвам да се намирам в свят, в който ненужното се разкарва. За да има някакво развитие напред, човек не трябва да се бои от време на време да унищожи всичко постигнато до сега, ако по него вече не може да се гради. Пък и от време на време трябва промяна. Фундаментална промяна. Защото иначе се ограничаваш да останеш на едно място, само за да не загубиш всичко постигнато до сега, колкото и несполучливо да е то и да знаеш, че можеш по-добре, ако почнеш на чисто. 
Запали всичко и създавай от пепелта, казвам аз.
Но естествено във форума не бяха на моето мнение. Те предложиха вместо да трием общия едногодишен труд, просто да направим реформа. Иновативно, казах аз  и застанах неловко пред тубите с бензин, които метафорично бях донесла. В събота вечерта имахме staff meeting в скайп чат, където след дълго обсъждане и отплесване и прекъсване и неуместни шеги, беше достигнато до решението всеки ден да си имаме рубрики, които да са си стабилни, пък ние - писачите - да се менкаме. И така, ето новото начало. 
- Следващата новина, която ми беше споделена от специалните ми информанти, и която ме заинтересува, е че да, дами и господа, ще правят нов филм за Риддик
- В една по-реална вест, любимият ми индийски актьор Shah Rukh Khan (ние с Уил ще му ставаме втора и трета жена, ама той не знае още) е закъснял 2 часа за изнасянето  на специалната си реч в Йеил, защото отново са го задържали на летището и са го разпитвали няколко часа. Няма значение, че си световно известна звезда, ако си мургавичък, американците те задържат и си врат носа навсякъде по тебе. И те водят в усамотена стаичка и те претърсват целия...
- В изцяло несвързана новина, аз заминавам за Америка да работя като летищна охрана.
- и накрая Палома Фейт има нов сингъл, а скоро излиза и новия й албум!


Това бяха моите новини. За други си влизайте в новинарските сайтове. 

неделя, 15 април 2012 г.

Ле съобщение

Ние като лоши хора малко зарязахме този блог и решихме, че е време за мейк оувър и възраждане, така че почваме от този понеделник със съвсем нова програма.
А тя е следната:

Понеделник - News from the Outernet (където ще бъдат обсъждани интересни случки от така наречения риъл уърлд)
Вторник - 5 Eargasms for you (където писачът ще си постне съвсем личен топ 5 на песни по каквито си желае критерии)
Сряда - Checking shit out (което ще рече review на нещо ново филмово, музикално или измислено)
Четвъртък - 5 webs of movie magic (топ 5 филми)
Петък - Le internet is so weird (и ние се разхождаме из дебрите му и после споделяме с вас откритията си)
Събота - Anything goes this Saturday (за която няма да се хабим да измисляме постоянна тема и оставяме всеки да се оправя сам за себе си)
Неделя - Free speech for the dumb (за която дори нямаме надежда, че измислената от писача тема е на каквото и да е било интелектуално ниво, но пък той/тя може и да ни изненада)

И така, всяка седмица ще се връткаме, за да обходим всички дни и теми, докато не ни се завие свят и не повърнем на клавиатурите си. Така че си струва да наминете и да видите какво ще ни се получи, докато не ни писне и не спрем пак групово да пишем.
Аз, вашата любима, бивша мис Вторник, Disenchanted, ще ви посрещна в Понеделник с кафе, независимо по кое време на деня пиша, после прехвърлям щафетата на някой друг и ще се видим чак... евентуално... другата неделя? Май. Е, ще бъде изненада за всички ни.

Други промени включват:
- старите постове ще бъдат откриваеми под етикета "Архив"
- ще има нов дизайн, но това ще е изненада и за мен (а аз съм отговорна за него)
- заменихме едно безполезно момче с друго безполезно момче
- стана пролет май
- вчера се лакирах с нов лак
- много обичам да ям салата. А преди не обичах. Даже след малко ще си направя.