петък, 22 юли 2011 г.

Skins

    Започнах да гледам поредния британски сериал, чието име е Skins. Тъкмо приключих втори сезон, но ви го препоръчвам горещо, защото е доста истински. Какво имам в предвид с истински? 
    Гледали ли сте Glee? Ако не сте, може би няма да ми схванете много идеята, но ще се опитам да съм най-разбираема за всички. Та Glee трябва да представи колко е тежък живота на тийнейджърите и колко тежък е живота в училище .. и най-вече колко е тежък на лузърите, на тези, които не принадлежат никъде. Имат гей, който непрекъснато е тероризиран, мажоретки, една от които е изключително глупава, другата е лесбийка, третата беше бременна, има момче в инвалидна количка, готик азиатка, дебеличка девойка и т.н., разбирате за какво става въпрос. И всички тези се събират в училищния клуб по пеене и .. еми пеят. Проблема с това шоу е, че се случват прекалено много неща за много кратко време. Имам предвид да, хубаво е да има действие, а да не е заспало като някоя сапунка в която за 5 епизода излизат от едната стая и влизат в другата, но е прекалено много. Не ме разбирайте погрешно, харесвам сериала, просто има недостатъци. 
    Skins обаче е нещо реалистично. Като живота ви е развалина не отивате да попеете и потанцувате в училищния клуб, а или се преебавате повече или се напушвате. Дорбе де може и да не се напушвате, но има и такива които го правят. Та в Skins също си имат гей, но не е толкова пресилен, имат си и нърд, имат си и леко откачена девойка. Има смърт, има трагедия, има много тежки моменти. Като цяло сериала не е за всеки, защото е наистина тежък. Може да не се случват толкова много неща и да не изглеждат толкова трудни за продоляване, понеже сме гледали толкова филми и сериали в които не е обърнато такова внимание на тези емоции, но този сериал ги ресъздава прекрасно и точно. Като голяма фенка на романтичните филми мога да кажа, че въпреки, че има клиширани взаимоотношения (е, то как да не са клиширани, като могат да са само няколко), те са направени по уникален начин. Наистина настръхвах на доста от романтичните сцени, макар да не са толкова много. Всъщност дори и те са направени по някакъв доста драматичен и тежък начин. 
    Та сериала не е за всеки, но ако мислите, че ще го понесете и ще ви е интересен - горещо ви го препоръчвам, наистина си заслужава. И понеже сме музикален форум нека пусна и песничка (чуйте я, заслужава си да я видите в тази версия).