петък, 8 юли 2011 г.

За рок културата на българите



    Всички знаете (предполагам), че бях на концерт на 30 Seconds To Mars в Гърция. След него реших да се позамисля и да сравня обстановките на концерт там и на концерт тук. Понеже има хора, които казват, че ние, българите, нямаме рок култура и не знаем как да се държим на концерти, нека им докажа, че ние сме прекрасна публика. 
     Била съм на безплатни концерти в София, като например този на Енрике (казвам точно него, защото е световноизвестен и също има фен база на около 14 години), знам че не е представител на рока, но разгонените тинейджърки са си еднакви във всеки стил. Та на въпросния концерт беше много спокойно. Да викаше се на всякъде, да имаше леко блъскане, но атмосферата беше неописуема, усетих много повече емоция от това, което се случи в Гърция. 
     На концерта на 30 беше пълно с космати едри гъркини, които се бутаха като бикове и се опитваха да те смачкат във всеки един момент. Никога не бях попадала в такава обстановка. Платен концерт - ще умреш, безплатен концерт на световноизвестна звезда като Енрике - огромно спокойствие. Имах чувството, че ако беше започнало пого и бях в центъра му, щеше да ми е 3 пъти по-спокойно от колкото между тези създания. 
    На концерта на Морчийба и на Хъртс на Елевейшън атмосферата беше милион пъти по-добра от тази, а нека се има в предвид, че половината публика беше надрусана, нали уж това е най-страшното нещо на концерти - надрусаните. Ами всъщност не е, най-опасното са 15 годишните разгонени тинейджърки!
    Това, което искам да кажа е, че ако ни липсва някаква рок култура или концертна култура, това сигурно е тази да си преебаваме атмосферата като се опитаме да се избиваме и да се блъскаме повече от колкото го правим в 280 (или където и да е другаде в градския транспорт). И ако си мислите, че сме отвратителни хора, лоши хора и т.н. - не, не сме! На концерти сме толерантни и знаем как точно да си направим кефа. Имаме повече култура от половината 'заклети рок страни' или както там бихте ги нарекли. Не ни подценявайте! Ако не ми вярвайте - отидете на рок концерт в друга страна - като се върнете обещавам да не ви казвам 'I told you so', въпреки, че ще е така. В общи линии за всеки които ми каже, че нямаме рок култура - FUCK YOU!  



многогогого късен четвъртък

то си е направо петък вече, но важното е, че пиша!!1
миналата седмица също щях, но не си бях вкъщи..да, да, да, спирам да се оправдаваам..
и такааа... почти 3 часа сутринта е, а аз още не съм си легнала.. всички спят (без брат ми, който също си кисне на компа) ииии аз умирам от скука... защо не си лягам ли? нямам представа. супер скучновато ми започна ваканцийката и да, тва нямаше нищо общо. спи ми се обаче не ми се ляга... о, фак, утре пак нямам да имам време, като стана в 100часа и трябва да излизам.. перфе. амчи кво да ви приказвам... нещо свързано с предния ми пост? ще взимам стипендийка, даже останах очудена от оценките ми... всичко 6, само две 5ци... чудо, а есето ми се получи много прекрасническо...........................................



мисля да спра да ви занимавам с глупости и да легна.