събота, 28 април 2012 г.

Решавам, че не искам да казвам нищо и поствам песен.



а пък не съм отговорна за това, какво ще каже тя.

четвъртък, 26 април 2012 г.

Страшната четвъртъчна тема

Най се страхувах да не ми се падне тази тема. Но късмет. 
Не мога да напиша нищо по нея... Абсолютно нищо. Последният път, когато седнах да гледам филм (който не съм хванала наполовина по телевизора) беше през коледната ваканция. И то тогава гледах Flipped, The Crow, The Notebook и Tron Legacy, които филми не мисля, че някои от вас не е гледал или чувал за. Просто не съм човек по филмите. Предпочитам да седна, както Съни е написала миналия четвъртък, да гледам сериали. Предпочитам да следя една по-дълга история, която с времето да заобичам, която вътрешно да ме терзае с перфектността си и с драмата си. Филмите... Рядко са такива, мисля. 
Имам папка с *проверява* 34,5 GB филми. От тях 17,4 GB са ми обичаните филми, които не мога да изтрия, като Harry Potter Collection, Wall-e, The Hitchhikers Guide To The Galaxy и други. Останалите 17,1 GB ме чака да ги гледам. Някои ме чакат да се сетя за тях вече повече от година. Съквам в това занимание, абсолютно.
Затова пък от коледната ваканция включително до днес изгледах три сериала: How I Met Your Mother, Sherlock и Merlin, като няколко дни ме делят от ново начало при сериалите.
Това е всичко, което мога да ви изкажа.

сряда, 25 април 2012 г.

Check this ooooooooooooout

Бай ви Даньо ви казва здравейте отново! Волно или неволно замествам днешната писателка, която предполагам има извинителна причина да си пропусне реда. :) Днес, както всяка сряда is a day for checking stuff! И такааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа:

Днес случайно изгледах клипът, който ще видите по-долу. Не знам какво ме прихвана (или защо?).

Тааа, откъде да започна... Останах буквално О.О след като го изгледах. Който е гледал поне един филм с Чарли Чаплин, знае колко адски добър е бил в актьорството - който не е, му препоръчвам да си пусне който и да е филм с Чаплин. Ще останете приятно изненадани, гарантирам ви. Въпросният монолог (ако видите коментарите по-долу в клипа), го е писал самият той, една дума - ГЕНИАЛНО!.
That awkward moment, when you realise, that this man's speech is still true... 72 years later.
Жалко за човечеството...

СТИГА СЪС СЕРИОЗНОСТТА! ENOUGH IS ENOUGH! :D Няма да ми умирате от скука, четейки постовете ми, я!

Джони Деп няма нужда от представяне:

Джони Деп като вампир! PRAISE THE LORD! A must-to-watch film! Все пак е с ДЖОНИ ДЕП ПОДЯВОЛИТЕ! Какво повече ви трябва?!?!?! :D От това, което съм прочел/видял за филма се очертава приятна, лека и забавна комедийка с господин Сексапил в главната роля.
Аз задължително ще го гледам на кино, за вас не знам. ^_^
Ще копирам идеята на Уил от вчера (hope you don't mind), а именно:
Кой е вашият филм-фаворит, който предстои да излезе и със сигурност без значение какво ще гледате? :)

вторник, 24 април 2012 г.

Random awesome лирико-баладични songs

    Не вярвах, че е толкова трудно да избереш само 5 песни, ама се оказа, че било. А, да, забравих - здравейте отново. Днес е вторник. Във връзка с това - Yesterday was Tuesday, right? But today is Tuesday too. (Supernatural much?). Та 5 песни .. ох, препотих се кои точно да отсея. Първоначално исках да е тематична 5ца, например 5 лирични и баладични песни или 5 tdg песни, нещо такова, сещате се, да има ред и идея (ето с това отношение ще завладея Дондуков 2). В крайна сметка се спрях на 5 лирично-баладични песнички, демек леко депресарски. Да знаете, че ми беше много трудно да ги подредя в класация. А, да, за да чуете песента, натиснете върху името и', ще ви ги направя на връзки (моля). xD Да започваме
    Пето място заемат Lincoln Hawk с песента си Everytime. Интересното е, че тази песен я открих покрай Gossip Girl. В един от епизодите Руфъс я изпълняваше с бандата си и някак си ми хвана ухото. В крайна сметка песничката е доста звучна и приятна и ... просто обожавам да я слушам. А и текста е релевънт в някои случаи. Криси напомня ми на тебе, чуй я и ми кажи дали има нещо такова в текста. Та, непременно я чуйте, не е много баладична и за това е на последна позиция, но важното е, че е в класацията.
    Четвърто място, това място е заето от Rise Against - Hero Of War. Признавам си, първият път когато я чух ... не я харесах. Ама след това я чух още няколко пъти и се заслушах в текста .. и малко се разчувствах, защото имаше подобен ефект какъвто има a7x - Seize The Day, когато я слушам, гледам клипа и междувременно следя текста (демек слушам ги какво пеят). Та рядко има песни, които да ми влияят толкова силно, че да пускам сълзичка просто защото песента е силна (друга такава на Rise Against е Make it Stop), за което им свалям шапка на момчетата и ви я препоръчвам да я чуете. Все пак не я харесах от раз и поради тази причина е под номер 4.
    Трета позиция държи Roman Lob със Standing Still. Сигурно се чудите кой по дяволите е Roman Lob, ами всъщност и аз не знам много, само че представя Германия в тазгодишната Евровизия. Да, точно така, Евровизия, вярвате или не от време на време и там имат много добри попадения и тази песен е самото доказателство (също така Alexander Rybak - Fairytale; Lordi - Hard Rock Hallelujah; Ruslana - Wild Dances). И съм напълно абстрахирана от факта, че младежа е изключително секси. Не, наистина, първия път, когато чух песента и я харесах, не гледах клипа! Просто момчето има прекрасен глас, а аз имам много слабо местенце за мъже с такива едни прекрасни гласове. На трето място е, защото все още не съм се зарибила прекалено много по песента, но скоро и това ще стане, до тогава - номер 3.
    Второ място и Olin And The Moon с прекрасната песен Not in Love. Имам чувствово, че ми я пеят на мене тази песен, ама както и да е. Нея също я открих в сериал - One Tree Hill, но не за това е на това място, ами защото е наистина очарователна песен. Влюбих се от първото полуслушане. Просто я пуснаха в епизода, слушах няколко секунди, паузнах си сериала и се ръчнах в Гугъл да я намеря. На второ място е, защото ми създаде много главоболия докато я намеря тогава. Сега, разбира се, я има навсякъде, но точно тогава трябваше да се ръчкам в деприте на Интернета, за да я октиря в пълна версия. Успях, естествено, защото съм оусъм. 
    Иииииии първото място отива при *барабани* The Perishers - Sway. Тази пък я чух във Veronica Mars ... май класацията ми трябваше да се казва 'Топ 5 песни, които чух в сериали'. Както и да е, тази песен ме разтапя, направо получавам душевен оргазъм като я слушам. Няма как да не е на първо място, та тя ме кара да изпадам в някакво странно състояние докато я слушам. Обожавам я и задължително да я чуете, все пак е номер 1! Не, сериозно, няма да съжалявате. А и у мен буди сцената как Вероника и Лоуган танцуват ... а аз ги шипвам здраво xD
    Понеже съм прекрасна и нахална реших, че заслужавате две бонус песнички към класацията. Едната е просто уникална песен от последния албум на Linkin Park, която тотално е писана за мен - Robot Boy. И все пак знаете, че съм нечовешки Three Days Grace фен, няма как да не пробутам поне Адам, ама как да не го включа, с този прекрасен глас, който ми гъделичка всичко (хехе). А песничката на Адам е Try To Catch Up With The World. Добре, оставям ви вече, оспамих ви, обичам да спамя с хубава музика, какво да се прави ... (А ако искате, можете да чуете и Simple Plan - This Song Saved My Life или Astronaut, също си заслужават). Оу, сетих се, можете да ми оставите вашата любима лирично-баладична песен в коментарите. 

понеделник, 23 април 2012 г.

Новини от реалният свят

ЗДРАВЕЙТЕ!
Както подсказва заглавието, днес ще се отегчаваме (хм?) с новинки от милата ни планета Земя!
Избрах си по-интересни новинки, ЩОТО МОГА! Днес е моя понеделник! Хъ-хъ.
So... да започваме,мм?

246  ученици се събраха в автобус - нов рекорд на Гинес.
Слаба работа... СЛАБА. Да дойдат сутрин около 9-10 часа на спирката на 280 на Г.М. Димитров метрото в София да видят как се поставя рекорд. 246? Bitch please!

Пилето е първо, не яйцето!
Кокошка роди живо пиле, вместо да го снесе в яйце. След изключително драматично раждане кокошката за съжаление е починала! Търси се приемно семейство на пилето!
(съвсем реална новина! :D )
Американец се простреля без оръжие. (Америка е страната на неограничените възможности... очевидно и на неограничените идиоти?)
Не-знам-си-кой-американец-от-не-знам-си-къде успял да се простреля, след като изпуснал гира върху "случайно" необезпокоявано лежащ си на пода патрон. Хмм... ако беше успял да се застреля, със сигурност щеше да си заслужи почетното място в Наградите Дарвин

Софийски Ромео търси своята Жулиета.
Стикери с любовно послание, разлепени из цяла София, затрогнаха гражданите. На тях са изобразени момче и момиче, а надписът гласи: "Аз, момчето, което ти помаха в рейс 604, търся теб зеленооко, рижокосо момиче, което ми се усмихна!"

Faith in romanticists restored! Мога да му пожелая само успех, дано да я намери! Хубаво е да знаеш, че още има останали романтици в този сив, гаден свят в който живеем. :)

Стига ви толкова от външният свят за тази вечер! Другия понеделник повече!
Hope you liked it! ^_^

неделя, 22 април 2012 г.

За някои глупави хора


Значи, късмет ще да е това аз все да ви пиша рандъм.
Здравейте, аз съм Бетута и днес с неделя. Приветствам с хубаво промените в блога и също така нека кажа „сбогом” на старите Понеделници.
„Сбогом.”
И понеже тъкмо видях, че темата ми е нещо като за dumb-хората, нека кажа нещо за тях. Макар, че май изобщо не е такава. Нищо, все пак:
Знаете, много такива хора си има. Глупци. Понякога като се разминавам с разните деца по коридорите в училище и обичам да ги оценя: ще са умни, ще са глупави, ще търсят талантите, etc. Напоследък една седмокласничка (мисля, че е най-много такава) ми е хванала окото. Всеки път като я видя, мога да преценя на какво ще прилича няколко години по-късно. И се съмнявам, че ще сгреша в преценката. Мисля, че точно тя ще да е издънка. Детската физиономия с грим; косата, губеща формата си от обработка, жълто-русият кичур; късите поли и потници с гол пъп... Гледам я и се чудя кога ще спре да ме дразни с лекомислието си.
После се сещам, че не само тя е виновна за това, което е и ще да е.
Преди няколко седмици, поради химията, вуйчо ми и семейната кола, се оказах в разговор с един родител. Той носеше зелено палто и притежаваше загоряло лице, бяла коса. Притежаваше и син в осми клас. Та, този родител се чудеше в кое от двете най-пропаднали училища в града да прати своя син, че да изкара гимназия. Ококорих се. „Той е любовчия, не му е до ученето” – ми каза. Гледах го този човечец с бяла коса и се чудех… Как може да се примири? Вместо да търси най-доброто за сина си, да му помогне в бъдещето, той желаеше детето да учи, с извинение, с циганчетата?! Защото точно там, където родителя желая да прати сина си, ако 20 ученици влязат в час общо толкова пъти, колко аз съм влиза през последната година, ще завършат и 20-тимата с отличие. И човека казваше тези си думи, докато аз се връщах от урока си по химия и говорех за бъдеще!
После се сетих, че той просто е глупав.
Преди няколко дни спорих и с едни други родители, един от които не прояви кой знае какъв интелект. Той беше така високомерен и сляп. Потреперах. „Дано не стана като него.”
Random enouhg?
Random enough.