вторник, 22 февруари 2011 г.

Послание

Имам едно послание към хората по света. Вдъхновявам се всеки ден, четейки коментари в youtube например, или в Не!Новините, където статиите са толкова очевидно и забавно абсурдни и поне на 50 места пише, че новините са измислени. Въпреки това винаги се намира някой ограничен идиот, който повече може да храни, отколкото да прочете едно изречение.
Тези хора са слепи и не знам дали мозъкът им е атрофирал или като малки са ги изпускали много, но след първите няколко коментара, на които мога да се посмея, ми става някво тъпо такова. Кофти е не това, че има толкова тъпи хора, ами че тези хора са не само доста голям процент (да не кажа мнозинство), но със своето самочувствие до небето са безумно горди и не биха приели един добър съвет, дори и да се давят в него.
Това са хора, които нямат никакво желание за развитие и в главата си остават на 3 годинки.
Не мога да разбера това яростно защитаване на изостаналото мислене и нахвърляне с пяна на устата на всичко, което го предизвиква. Хора! Предизвикването е хубаво нещо. Като се почувстваш предизвикан, вземи се постарай да се справиш с предизвикателството, а не да кажеш 'това е тъпо' и да отидеш да се забавляваш из дебрите на комерса.
Та, тези хора спират, за жалост, не само себе си, но и умните хора. Мнозинството отритва всеки, който не е като тях. Това не е проблем за умните хора, защото те знаят, че това, което правят, е правилно. Проблемът е, когато тези умни хора погледнат тъпите хора и си кажат 'уау, аз съм умен' и вземат, че и те се възгордеят и спрат да приемат предизвикателства. Тогава и те стават ограничени.

You can only get smarter by playing a smarter opponent са казали хората и много би ми харесало, ако ей така, вие сте този опонент за някой, ако успеете така да го мотивирате да се развива, и в същото време да си имате и вие един по умен опонент, та да не спирате интелектуалния си растеж.

Много думи изговорих, за да стигна до посланието, което исках да кажа.
А то е:

Хора! Не бъдете тъпи.

А и също така, намирам тази сценка за сладка.


2 коментара:

  1. След като прочетох поста ти се замислих, че обществото понякога презира тези, които се опитват да повишат интелекта си. "Ти учиш, значи си тъпак. Да учиш не е яко!"
    Как да не бъдат тъпи хората като, ако си умен, то по-трудно ще се вписваш в това общество. Не знам, може би е така само в училище, но просто.... По дяволите!

    ОтговорИзтриване
  2. дори и само да е в училище така, това е достатъчно. ако от малък се научиш, че за да се впишеш в групата трябва да си спираш развитието, за да си 'като тях' и после цял живот ще си така.
    много се кефя на хора, които все се стремят да се развиват! искам и аз да съм такава! (понякога ме мързи хаха)

    ОтговорИзтриване