четвъртък, 19 април 2012 г.

Всъщност много отдавна спрях да гледам филми. Започнах все повече сериали. Не, че съм някоя бабка, обичаща сапунки, но на моменти те са ми по-смислени и интереси от продукциите, които излизат по кината. Обичам да ходя на кино. Ходя на кино само на заглавия, които са ми станали интересни още от трейлъра. Топ 5 е на филмите, които съм гледала ш близкото минало и ми харесаха. Ако сте ги шивдали, сори. ако сте ги  гледали сори. Ако сте ги  гледали и са ши изкефили, гледайте ги пак! Ако не сте..е това мове само да ме радва.

1. 13.

Филмче от 2010 година. С участието на Джейсън Стейтъм (нужно ли е да казвам колко мнофо ме кефи този мъж). Та историята е за едно момче, чието семейство трябва да ипотекира къщата си, за да плати болничните разходи за лечението на баща му. И както се сещате остават без пукната пара. Главният герой (Vince Ferro) работи като електротехник в къщата на баровец, който един ден получава тайствен плик, за който споделя, че ще спечели ужасно много пари, но накрая се самоубива и момъкът решава да се възползва от ситуацията и да използва плика за себе си, с цел да помогне на семейството си. Каква всъщност е тази финансова сделка и какво се случва няма да ви кажа...В IMDB оценката му е 6, но според мен си е заслужава 9 (заради развръзката). Ето и трейлър към филма:


2. Животът на Дейвид Гейл ("The life of David Gale")
Филче от 2003 година. Д-р Дейвид Гейл (Кевин Спейси) е професор по философия в университета на Тексас, яростен борец против смъртното наказание. По  злощастно стечение на обстоятелства той е обвинен, а после и осъден за изнасилването и убийството на негова колежка.  Журналистката Битси Блум (Кейт Уинслет ) отива в Тексас да вземе интервю от осъдения на смърт няколко дни преди присъдата да бъде приведена в изпълнение. Тя не очаква сензация, но при срещата с Д-р Гейл осъзнава, че това интервю може да се превърне в повратна точка както на кариерата и, така и на целия и по-нататъшен живот. Чрез серия от реминисценции и премествания назад и напред във времето майсторът на жанра – режисьорът Алън Паркър ни държи в напрежение, като същевременно представя за размисъл злободневни и животрептящи проблеми от нашето съвремие. Оценка в IMDB 7.3.



3. Вендета ("Seeking Justice")
Филм от 2011-та , с участието на Никълъс Кейдж. След като красива жена е нападната от непознат, съпругат й е твърдо решен сам да се заеме със случая, вместо да предостави информация на полицията. За целта той наема местна групировка, която да разнищи случилото се.Поучителен, интересен от началото до края. (лично мнение). Оценка в IMDB 6.1.



4. Агенти на съдбата ("The Adjustment Bureau")
Филм от 2011, с участието на Мат Деймън и Емили Блънт. Амбициозния политик Дейвид Норис  среща красивата балерина Елис Селас, жена  като никоя която е познавал. Точно когато осъзнава, че се влюбва в нея, мистериозна организация решава, че двамата не трябва да бъдат заедно. Дейвид е изправен срещу самите агенти на Съдбата – хората от Бюрото по Нагаждане, които ще направят всичко по силите си, за да държат влюбените разделени. В лицето на малкия шанс, Дейвид или трябва да забрави за нея и да приеме (пред)определения си път, или да рискува всичко, за да прекърши Съдбата и да бъде с Елис. Оценка в IMDB 7.1

5. Куриерът ("The Courier")
Филм от 2011 с Мики Рурк.  Той е куриер. Най-добрият. Всички търсят услугите му, защото е точен и не задава въпроси. Но сега има 60 часа, за да достави мистериозно куфарче на човек, когото никой не успява да открие и животът на близките му хора е заложен на карта, ако доставката се провали. Рутинната на пръв поглед работа се превръща в истински ад, когато ... Оценка в IMDB 4.4 (не много обективна според мен.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар