петък, 22 април 2011 г.

Music is cult



     Вчера попаднах на един хейтърски пост относно любимата ми група. Момичето казваше, че са повърхностни и музиката им е за 12 годишни момичета, които мислят, че са депресирани. Първоначално наистина бях като ударена с мокър парцал, но после реших, че просто момичето не разбира от музика. 
    Хората, които подценяват въздействието на една група върху фен наистина не заслужават да казват, че обичат музиката. Мислят си, че "те промениха живота ми", "спасиха ме" или "означават всичко за мен" са само преувеличени думи, използвани просто ей така. Може би когато не си преживял нещо толкова силно не знаеш колко много може да означава една група за един фен. 
    Разказах на момичето история, ще я разкажа и на вас. Имало едно 17 годишно безкрайно несигурно момиче, което се чувствало недостойно, грозно и ужасно. Сполетяли я неприятни неща. Имало приятели, но те не го разбирали, всеки път когато се опитала да сподели с тях те само казвали "стегни се, всичко ще се оправи". Не се чувствала достойна за този свят и просто искала да изчезне. Това я накарало да започне често да обмисля да посегне на живота си. Един от тези дни обаче, докато си проверявала папките с музика забелязала песен наречена "Pain", не могла да се сети кой и' е пратил и защо не е обърнала внимание, но още от първото слушане тя се влюбила в песента, текста и самата група. Бързо свалила всичко възможно свързано с тази банда - музика, интервюта, снимки и историята им. Веднага почувствала връзка помежду им. Скоро открила не само текст и музика, а също така и личност, подкрепа, приятел. Песните им я вдъхновили, възродили желанието и' за живот и вярата в себе си. това момиче никога не посегна на живота си, независимо колко близо беше до това. Момичето вече е почти на 20 години и не минава и ден без да чуе поне една тяхна песен, която да я кара да продължи. В момента те са всичко за нея, без тях тя не може да живее и това факт. Те промениха живота и' и никой не може да противоречи на това.

    Иска ми се повече хора да можеха да оценят групите, които си заслужават. Има много повече от една песен зад тях - има личности. Тези личности вдъхновяват феновете си, може би дори те самите не осъзнават колко много. Вдъхновяват ги да бъдат по-добри хора, да вярват в живота и никога да не се предават. В действителност не групата е повърхностна, а човека, който твърди това, защото съди само по няколко песни, а не по останалите неща, които се крият в един такъв култ. Тези хора подценяват любовта на феновете и връзката между тях и групата. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар