вторник, 19 април 2011 г.

обожавам

Ама наистина я чуйте



Не виждате ли просто запушения бар, късно през нощта, с хора които сами се опитват да си удавят проблемите и не им се получава. И на сцената някой пее със затворени очи и цигара в ръка и си мисли за момичето, което го е оставило.
Lies, lies, lies ooooh lies.

Обожавам песни, които чрез звука си създават картина. Някаква представа, която дори може да няма нищо общо със същността на песента, но просто изниква и е толкова ярка, че все едно си там.

Имате ли такива песни и какви представи ви създават те?
Напишете ми коментар(:

2 коментара:

  1. Да, наистина създава атмосфера. Със сигурност и аз имам подобни песни, но в момента се сещам само за една по-ярка. Never Too Late. Знам, че звучи изтъркано, защото ми е и любимата песен, но просто си представям тъмна нощ, път през полята, тишина, на далеч се виждат светлините на град. Един сравнително стар автобус се носи тромаво и от време на време издиша тежко. Вътре няма почти никой. На една седалка седи мъж и гледа през прозореца, където сянката му се отразява, а в далечината вижда хилядите светлинки на нечии къщи. Той няма такава.

    Да .. смисъл наистина няма особено голям смисъл с текста, но на това ми напомня.

    ОтговорИзтриване
  2. не е задължително да има връзкас текста, важното е, че от някои песни струи прекалено ясна картина и точно затова са много впечатляващи! (:

    ОтговорИзтриване